[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]
V ponedeljek, 12. 2. 2018, je na šoli potekal naravoslovni dan. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina je z učiteljico Tamaro Urbančič naredila več vrst domače pašte iz koruze, čemaža, navadno, koprivino, pirino in iz mešanice ajde, soje, kamuta, chia semen in pire. Druga skupina pa je delala omake iz sladke smetane in gorgonzole, paradižnikovo omako, omako iz drobtin, cvetačno omako in omako iz inčunov. Za posladek so pripravili še miške in frcokle. Po končanem delu smo si privoščili krajši odmor in skupini sta zamenjali delo. V tem dnevu smo vsi neznansko uživali, saj smo se seznanili s starimi običaji, ki so bili včasih del življenja in se preizkusili v kuhanju.
Nastja Grlj, 9. razred
[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Gallery” gallery_ids=”205013,205015,205017,205019,205021,205023,205025,205027,205029,205031,205033,205035″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]